MediaLab Wageningen van start

MediaLab Wageningen gaat vanaf september 2011 van start. MediaLab biedt workshops en cursussen aan om mensen te stimuleren zelf actief van nieuwe media gebruik te maken. Het MediaLab is een samenwerkingsproject van de mediabedrijven Mugmedia en Web-care.

Het gebruik van nieuwe media maakt het mogelijk om in korte tijd grote groepen mensen te bereiken. Centrale vraag hierbij is: “hoe breng ik mijn boodschap op een professionele en effectieve manier voor het voetlicht”.
Wim de Vos en Rita van Biesbergen besloten hun jarenlange ervaring en deskundigheid op het gebied van media en Internet te bundelen in MediaLab Wageningen. MediaLab Wageningen biedt workshops en cursussen op het gebied van websites, weblogs, beeldbewerking, fotografie en video aan. Wim de Vos: “Ons cursusaanbod richt zich op mensen die hun bedrijf of organisatie op een hedendaagse manier onder de aandacht van een grote publiek willen brengen. Internet en sociale media zijn hierbij onmisbaar”.
MediaLab Wageningen werkt met docenten die jarenlange praktijkervaring hebben. “ Bij ons leer je de technieken die je nodig hebt om jouw verhaal beter te vertellen.”, aldus Rita van Biesbergen.

Het concept van MediaLab ontstond dit voorjaar toen Web-care en Mugmedia voor het Meldpunt Vrijwilligerswerk een aantal workshops over YouTube en het maken van een eigen videoproductie verzorgden.
De combinatie van website, video en sociale media biedt tal van nieuwe communicatiemogelijkheden, die ook bereikbaar zijn voor instellingen, bedrijven of ZZP’ers met een beperkt budget. In het cursusaanbod wordt gebruik gemaakt van gratis software, waardoor iedereen kan deelnemen. Ook voor scholen zijn er workshops mogelijk; voor kinderen staat er al een workshop webloggen op het programma.

In september starten de eerste twee MediaLab cursussen:
‘Maak je eigen website’ en ‘Maak je eigen YouTube-film’.
Meer informatie en aanmelden