Mediatrainingen: een vloek of een zegen?

Het Wageningsjournalistencafé organiseert op donderdag 13 oktober een debat in Café Loburg over de voor en nadelen van mediatrainingen en hun betekenis voor de (onafhankelijke) journalistiek.

Mediatrainingen: een vloek of een zegen?
Heb jij je al vaker geërgerd aan onderzoekers en politici die klungelig voor de camera staan? Stoor jij je steeds weer aan de gladde verhalen van mediagetrainde bazen? Wil jij eindelijk wel eens weten wat er nu echt in die trainingen gebeurt? Hardop verklaren dat ze helemaal niet werken? Spreek je vrij uit tijdens het debat en gezamenlijk onderzoekje: ‘Mediatrainingen en hun betekenis voor de (onafhankelijke) journalistiek.’
Debateer mee met:
Mediatrainer Ton van Rhoon van bureau Quintrix – heeft tientallen onderzoekers en politici getraind
Mediagetrainde RIKILT toxicoloog Ron Hoogenboom – is vele malen geïnterviewd door kritische journalisten
Gelderlander journalist Rob Berends – vindt toch wel het verhaal achter het verhaal
Debatleider Rob Janmaat van bureau De Lynx – weet met de juiste vragen discussies scherp te houden

Organisatie Wagenings Journalistencafé
donderdag 13 oktober
Café Loburg, Molenstraat 4, Wageningen
15.30 tot 17 uur debat – daarna naborrelen
Gratis entree – drank voor eigen rekening

Wat is het Wagenings Journalistencafé?

Het Wagenings Journalistencafé is een initiatief van  Marianne Heselmans (wetenschapsjournalist), Martin Woestenburg (Woestenburg tekst en uitleg) en Rita van Biesbergen (Mugmedia). De naam refereert aan voorbije tijden, toen Wageningse journalisten na het halen van de deadline, met de nodige drank, in Loburg het laatste nieuws bedachten. Een romantisch beeld dat niet meer aansluit bij deze tijd. De journalist, de voorlichter, de communicatiedeskundige, de fotograaf, de websiteontwerper, de uitgever, de redacteur: allemaal zijn ze constant bezig om zichzelf uit te vinden. Voorlichters en communicatiedeskundigen gebruiken journalistieke technieken, journalisten doen ook aan voorlichting, consultancy of PR, en mensen jobhoppen van de journalistiek naar de voorlichting en de politiek en vice versa.

Het Wagenings Journalistencafé is opgezet om daar samen over te praten – in workshops, na presentaties of lezingen, of gewoon samen aan de bar. Dit doen we in Café Loburg, op elke derde donderdagmiddag van maart en de derde donderdagmiddag van oktober.

Het Wagenings Journalistencafé heeft een groep op LinkedIn.

Op Twitter zijn we #wagenings.