Wijkboerderij Baalder: Appeltje van Oranje 2012?

Wijkboerderij Baalder in Hardenberg genomineerd voor de Appeltjes van Oranje 2012

Het initiatief ‘Samen Slimmer’ van AOC De Groene Welle en Stichting Baalderborg uit Hardenberg is door Het Oranje Fonds genomineerd voor een Appeltje van Oranje.
De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds voor initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen bij elkaar brengt. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Koningin Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Het thema van de Appeltjes van Oranje in 2012 is: Groen Groeit.

Wijkboerderij Baalder in Hardenberg werd nieuw leven ingeblazen door het initiatief ‘Samen Slimmer’. Scholieren van De Groene Welle en verstandelijk beperkte cliënten van Stichting Baalderborg zetten zich samen in op de wijkboerderij Baalder. “Het onderhoud van de locatie en de verzorging van de dieren zorgt voor samenwerking en ontmoeting tussen beide groepen. De kinderboerderij heeft zo zijn wijkfunctie teruggekregen. Inmiddels is ook een moestuin ingericht en wordt natuur- en milieuonderwijs voor basisschoolleerlingen gegeven. Met deze nominatie spreekt het Oranje Fonds haar waardering uit voor hun werk en inzet en hoopt zo anderen te inspireren om soortgelijke initiatieven op te zetten”. In mei 2012 worden de prijzen uitgereikt aan drie winnaars. Alle genomineerden 2012

In 2009 maakten wij een film over het initiatief.

Lange versie: ‘Samen Slimmer’ 15min.